
Sestavine:
Biskvit:
2 bio pomaranči (cca 375 g pireja iz pomaranč)
6 jajc
1 žlička pecilnega praška
½ žličke sode bikarbone
200 g mletih orehov (lahko mandljev, lešnikov,….)
150 g sladkorja
50 g kakava
ščepec soli
sok ene pomaranče
Preliv:
200 ml sladke smetane ali smetane za kuhanje
200 g temne čokolade
Priprava:
Pomaranči 30 minut kuhamo, nato zamenjamo vodo in ju kuhamo še 30 minut. Ko se ohladita, ju razrežemo in odstranimo peške, ter ju skupaj z olupki zmiksamo v pire.
Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dokler zmes ne postane svetla. Dodamo mlete orehe, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono, ščepec soli in pire pomaranč.. Dobro premešamo, nato počasi dodamo stepene beljake.
Maso vlijemo v pomaščen pekač za torto premera 24-26 cm in pečemo 40-45 minut na 170° Celzija.
Ohlajeno totro prelijemo s sokom ene pomaranče in namažemo z glazuro, ki jo pripravimo tako, da v smetani stopimo čokolado.
Čez noč pustimo v hladilniku.
Dober tek!