
Sestavine:
– 500 g moke
– 50 g sladkorja
– 20 g olja
– 2 – 3 dcl Radenske
– 2 rumenjaka
– vanilija ali vanilij sladkor
– kocka kvasa
– žlička pecilnega praška
– 1 žlica limoninega soka
– 1 žlica ruma
Priprava:
V posodo razdrobimo kvas, žličko sladkorja in malo radenske. Počakamo, da se aktivira.
Moki dodamo pecilni prašek.
Rumenjake s sladkorjem stepemo, da se zgosti in naraste. Dodamo kvasni nastavek in vse mokre sestavine – limonin sok, rum, olje, vanilij sladkor. Premešamo.
Počasi dodajamo moko.
Ko se začne gostiti dodajamo radensko, toliko, da dobimo lepo voljno testo.
Mešamo še najmanj 10 minut.
Testo vzhajamo. oblikujemo kroglice in ponovno vzhajamo. Ocvremo v čisto malo olja. V olje jih polagamo z vzhajano stranjo navzdol.