
Biskvit:
– 8 beljakov,
– 150 g kokosove moke (če boste uporabili kokosove kosmiče, jih potrebujete 200 g),
– 1 jogurtov lonček sladkorja v prahu (pazite, sladkor v prahu na trgovinskih policah vsebuje gluten, zato doma v mlinčku za kavo zmeljite navaden sladkor).
Krema:
– 0,5 l kokosove smetane za stepanje (lahko uporabite tudi riževo),
– 300 g čokolade brez glutena (ali pa npr. ta)
– 8 rumenjakov.
Beljake stepite v sneg ter dodajte kokosovo moko in sladkor. Pecite v tortnem modelu, v ogreti pečici, 20 minut pri 170 °C.
Za kremo stepite kokosovo smetano in jo shranite v hladilniku. Čokolado raztopite na sopari, odstavite in dodajte rumenjake (če imate pred surovimi rumenjaki predsodke, jih vmešajte na parni kopeli). V mlačno maso nazadnje vmešajte še stepeno smetano.
Ko je biskvit ohlajen (modela ne odpirajte), nanj nalijte kremo in vse skupaj postavite v hladilnik za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč.