Opis
EKO ZMES ZA BUREK Z DROŽMI
Sestavine: Dehidrirane ekološke droži, ekološka riževa moka, ekološka prosena moka, ekološka koruzna moka, ekološki indijski trpotec in sol. Lahko vsebuje sledi soje, mleka, jajc, zelene, oreškov, arašidov, gorčičnih semen in sezama. Brez glutena
Ekološko dejavnost kontrolira SI-EKO-002
PRIPRAVA: Za pripravo potrebujemo 250 g zmesi za BUREK z drožmi in 500 ml vode. V skledi zmešamo 250 g zmesi in 500 ml vode. Mešamo toliko časa, da se zmes dobro zmeša z vodo. Oblikujte hlebček in ga pustite počivati približno 20 minut. Vsekakor ga lahko tudi takoj razvaljate, vendar bo mehkejši in posledično bolj občutljiv. Testo lahko uporabimo tako za slane pite, kot tudi za sladke zavitke.
NAMIG ZA SIROV NADEV: 750 g skute, 90 g kisle smetane, 2 jajci, 6 g soli, 55 g olja. Vse surovine v posodi dobro zmešamo in z njimi premažemo razvaljano testo. Premazano testo narežemo na 4 približno enako velike kose, zvijemo in postavimo v pekač. pred peko sirovo pito premažemo z mešanico jogurta in olja. Pekač z vsebino postavimo v segreto pečico z ventilatorjem na 180 stopinj in pečemo približno 50 minut. Pito na približno polovici peke, oziroma, ko dobi lepo zlato rumeno barvo, pokrijemo, da ohranimo lepo barvo.
| Povprečna hranilna vrednost | na 100 g: |
|---|---|
| Energijska vrednost | 1396kJ / 343 kcal |
| Maščobe | 2,0 g |
| Od tega nasičene maščobe | 0,6 g |
| Ogljikovi hidrati | 70 g |
| od tega sladkorji | 0,7 g |
| Prehranske vlaknine | 7,3 g |
| Beljakovine | 7,7 g |
| Sol | 1,2 g |
Neto količina: 250 g
Proizvajalec: Kanava d.o.o., Slovenija.
Dobro zaprto hranite v suhem in temnem prostoru pri sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do datuma označenega na embalaži.

