0 Košarica
0 Dodaj obrnjen produkt v košarico Obrnjeni

Opis

Avtorici:
Suzana Kranjec
Marjetka Kreševec

Avtorica fotografij: Suzana Kranjec
Avtorica ilustracij: Patricija Kreševec

Trda vezava, 456 strani.V obsežni knjigi je preko 60 odličnih receptov za pripravo fermentirane hrane, več kot 440 fotografij in ilustracij ter obilica zbranih dejstev o fermentaciji, ki so v času napredka industrijske proizvodnje hrane skoraj utonila v pozabo. Knjiga, s pomočjo katere se lahko naučimo priprave polnovredne funkcionalne hrane in se oborožimo z vsem potrebnim znanjem za izvajanje 100% varne brezglutenske diete, je priročnik za življenje.
Knjiga je namenjena:
• bolnikom s celiakijo, bolnikom s neceliakalno preobčutljivostjo na gluten,
• alergikom na gluten,
• vrtcem, šolam in drugim ustanovam, vpletenim v proces priprave brezglutenske prehrane,
• zdravim ljudem, ki želijo izboljšati svoje počutje in življenjski slog.

Suzana Kranjec in Marjetka Kreševec, vsaka s svojega zornega kota predstavita varen pristop k uživanju 100% brezglutenske hrane

V 1. DELU knjige, Fermentiraj.si, Suzana Kranjec predstavlja pomen fermentirane hrane kot funkcionalne hrane za slehernega posameznika, ki želi svojemu telesu le najboljše. Popelje vas v svet različnih vrst fermentiranega brezglutenskega kruha in sladic (potica, krofi, panettone …), kisanja zelenjave brez kisa (kislo zelje, repa, korejski kimči, balkanski turši …) Ter izdelave odličnih naravno gaziranih pijač (kombuča, vodni kefir, dosa …) Z obilico probiotičnih bakterij. Dotakne pa se tudi pomena mikrozelenja in kaljenja. Znašli se boste v čarobnem svetu dobrih bakterij in kvasovk ter živih kaljenih semen, po katerih kliče vaše telo. Knjiga je strokovno podprta z več kot 100 znanstvenimi in strokovnimi članki o fermentaciji in celiakiji

Marjetka Kreševec je v 2. DELU knjige z naslovom Brezglutenska akademija
postavila trdne izobraževalne temelje za življenje z brezglutensko dieto, ki je
za bolnika s celiakijo edino obstoječe zdravilo.
V knjigi boste našli odgovore na vsa vprašanja, ki se porajajo, ko med množico živil izbirate za vas varno živilo. Pred vami je pravi Nakupovalni in izobraževalni vodič za bolnike s celiakijo, gostince, šole, vrtce.


Mnenja o knjigi


Pri delu v ambulanti družinskega zdravnika se prej ali slej pri slehernem bolniku pojavi tudi vprašanje zdrave prehrane. Bolniku lahko damo splošna navodila, saj je časa za daljši pogovor in posvet zelo malo. Na tržišču je veliko knjig in literature o prehrani, a malo je takih, ki bi nam na enostaven način približale spoprijemanje s specifično prehransko težavo. Pričujoča knjiga pa je polna izkušenj osebe, ki je vsako svetovano jed preizkusila in jo postavila na ustrezno mesto v obravnavi zdravstvene težave. Knjiga bo v pomoč vsem, ki si želijo raznolike zdrave prehrane, in tudi tistim, ki se spoprijemajo z boleznijo.
Dušan Baraga, dr. med., spec. splošne medicine

Veliko poti nas lahko pripelje do istega cilja. Vsem tistim, ki imajo doseganje celostnega zdravja za cilj, bo pričajoča knjiga vsakdanji spremljevalec. Naraščajoče število ljudi s prebavnimi težavami je dobilo zakladnico dobrih, zelo uporabnih nasvetov. Zato smo avtoricama knjige lahko zelo hvaležni za tako obsežno, zgodovinsko obogateno razmišljanje o zdravi prehrani, ki je obenem tudi praktično vodilo vsem zdravim in bolnim, ki si želijo izboljšati in ohraniti zdravje.
mag. Petar Papuga, dr. med., specialist za akupunkturo

Neizmerno sem hvaležen Marjetki Kreševec in Suzani Kranjec za »biblijo«, za priročnik, za vodnik skozi lažje življenje s celiakijo. Pričujoči Izobraževalni vodič za bolnike s celiakijo je desetletja pričakovana enciklopedija za bolnika, njegove domače in prijatelje, kot tudi za vse, ki mu pripravljajo hrano v šoli, na delovnem mestu, v restavraciji, slaščičarni …
Goran Makar, predsednik Društva Celiac Slovenija.

Listalnik za pokušino - kliknite na povezavo.
https://issuu.com/fermentiraj.si/docs/fermentiraj.si__brezglutenska_akade

 
Priporočamo nadgradnjo brskalnika
Naša spletna stran je detektirala, da uporabljate zastarelo verzijo iskalnika, kar vas bo oviralo pri nekaterih funkcionalnostih.
S pomočjo spodnjih povezav nadgradite svoj obstoječi brskalnik.
Priljubljene
Vaše priljubljene so prazne