Opis

MEŠANICA ZA PIZZO BREZ GLUTENA. Posebej formulirano za osebe z intoleranco na gluten.
Sestavine: koruzni škrob, riževa moka, ajdova moka 4%, sladkor, polnozrnata ajdova moka 3%, vlaknine indijskega trpotca, sol, gostilo: guar guma in ksantan guma. Lahko vsebuje sledi gorčičnega semena soje in sezamovih semen. Brez glutena.

Navodilo za pripravo testa:
270 g testa ali 3 pizze. Čas priprave: 15 min + 1,5 ure za vzhajanje testa. Čas pečenja: 3 min  
Potrebujete: 150 g pripravljene mešanice za pizzo, 120 g mlačne vode, 3 g suhega kvasa brez glutena, 3 g extra deviškega olivnega olja. 
Mešanico za pizzo in kvas stresite v posodo. Počasi dodajate vodo in mešajte, dokler moka ne popije vse vode. Dodajte olje in gnetite 10 min. Pustite vzhajati 1,5 ure. Posode, v kateri testo vzhaja, ne pokrivajte. Testo razdelite v 3 kroglice in razvaljajte na približno 2 mm debeline. Pečico predhodno segrejte na 250°C. Testo pecite 1-2 min, odstranite iz pečice, nadevajte z vašimi najljubšimi sestavinami in pecite še 1-2 min. ponovite postopek za ostalo testo. 


 
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
Energijska vrednost 1.495 kJ/352 kcal
Maščobe 0,6 g
Od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 83 g
od tega sladkorji 3,6 g
Prehranske vlaknine 3,0 g
Beljakovine 2,2 g
Sol 1,9 g

Neto količina : 1000 g
Proizvajalec : NT Food, Italija
Hranite v suhem in hladnem prostoru.
Uporabno najmanj do: datuma označenega na hrbtni strani embalaže.
Priporočamo nadgradnjo brskalnika
Naša spletna stran je detektirala, da uporabljate zastarelo verzijo iskalnika, kar vas bo oviralo pri nekaterih funkcionalnostih.
S pomočjo spodnjih povezav nadgradite svoj obstoječi brskalnik.