V skledi zmešajte kokosove kosmiče, kondenzirano mleko in vanilijo v prahu. Dobro premešajte, dokler se vse sestavine ne povežejo in dobite lepljivo zmes.
Pekač ali pladenj obložite s peki papirjem, vanj stresite mešanico in jo enakomerno razporedite in rahlo stisnite. Debelina naj bo približno pol centimetra.
Pladenj postavite vsaj za 2 uri v hladilnik ali 1 uro v zamrzovalnik.
Čokoladni obliv - Čokolado stopite na vodni kopeli, pri čemer pazite, da dno posode ne pride v stik z vodo. Čokolado nežno mešajte, dokler ne postane gladka in sijoča.
Kokosovo maso vzemite iz hladilnika in jo narežite na pravokotne tablice, približno 5 centimetrov dolge in 2,5 centimetra široke. Vsako tablico pomočite v stopljeno čokolado, poskrbite, da bo popolnoma prekrita. Za dvig premazane tablice uporabite vilice, da se odvečna čokolada odcedi.
Premazane tablice položite na pladenj, obložen s peki papirjem. Po želji na vrh vsake tablice, medtem ko je čokolada še topla, potresite ščepec morske soli ali kokosove kosmiče .
Pladenj za 1-2 uri postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.