0 Košarica
0 Dodaj obrnjen produkt v košarico Obrnjeni

Kremšnite

Tiste prave iz jajčne kreme

Sestavine:

Za kremo:

Priprava:

Podloga

  • Za podlogo uporabimo listnato testo, ki ga razvaljamo na malce več kot velikost pekača. Napikamo ga z vilico in pečemo na 200 stopinj do zlate barve (okoli 10 minut). V kolikor nimate listnatega testa, lahko za podlogo naredite tanek biskvit.

Krema

  • V večji posodi zavremo 1,4 l mleka.

  • Rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor, rum, moko in preostalo mleko zmešamo z električnim mešalnikom, da dobimo homogeno zmes.

  • Beljake stepemo v trd sneg. Dodamo sladkor in stepamo še nekaj minut, da je resnično čvrst.

  •  V vrelo mleko počasi dodajamo rumenjakovo zmes in pri tem neprestano mešamo z električnim mešalnikom. Na srednji temperaturi ob neprestanem mešanju kuhamo 8 minut. Zmes naj ves čas nežno vre, vendar pazite, da se ne zažge.

  • Kuhano rumenjakovo zmes počasi vlivamo v beljakov sneg in pri tem nežno mešamo z metlico (bolj prevzdigujemo). Pri tem naj vam nekdo pomaga - eden počasi vliva, drugi nežno meša.

  • To zmes enakomerno vlijemo v pekač, v katerem je listnato testo oziroma biskvit.

  • Postavimo v hladilnik, da se ohladi in strdi.

  • Premažemo s stepeno smetano. Po želji prekrijemo še z eno plastjo pečenega listnatega testa in posujemo s sladkorjem v prahu.

Izdelki iz recepta

Vsi izdelki
Priljubljene
Vaše priljubljene so prazne