0 Košarica
0 Dodaj obrnjen produkt v košarico Obrnjeni
18.03.2024

KRUH BREZ GLUTENA

Slasten puhast kruhek brez glutena

Sestavine:

  • 500 g brezglutenske moke Nutri Free za kruh

  • 1 kocka kvasa

  • pol žličke soli

  • malo oljčnega olja

  • 350 ml mlačne vode

Priprava:

V večjo posodo stresemo moko. Na eno stran nadrobimo kvas, na drugo dodamo sol in oboje prekrijemo z moko.

Dodamo malo oljčnega olja in zalijemo z mlačno vodo.

Vse skupaj zamesimo in pokrito vzhajamo približno pol ure.

Medtem ko vzhaja, damo v pečico šamotno ploščo in jo segrejemo na 240 stopinj.

Testo oblikujemo v želeno obliko in damo v pečico (brez ponovnega vzhajanja). Pečemo od 20 do 35 minut, odvisno od velikosti.

Ko je kruh pečen, ga za nekaj časa zavijemo v krpo, da se malo zmehča.

Izdelki iz recepta

Vsi izdelki
Priljubljene
Vaše priljubljene so prazne