Priljubljene
Vaše priljubljene so prazne
Produkti v nakupovalni košarici
  • Nakupovalna košarica je prazna.
Priljubljene
Vaše priljubljene so prazne
Produkti v nakupovalni košarici
  • Nakupovalna košarica je prazna.

Pustni krofi

Sestavine:

Za 12-14 krofov:

Priprava:

  • Pripravimo kvasni nastavek (kvas zdrobimo, dodamo 1 žličko sladkorja in mlačno vodo). Počakamo, da se aktivira.

  • Rumenjake s sladkorjem mešamo, da se zgostijo in narastejo.

  • Dodamo kvasni nastavek in preostale mokre sestavine ter dobro premešamo, da se sestavino lepo povežejo.

  • Počasi dodajamo moko, v katero smo dodali vanilijo, psyllium in vinski kamen. Ko se začne gostiti, počasi dodamo toliko Radenske, da dobimo lepo voljno testo. Vse skupaj mešamo vsaj 10 minut.

  • Testo vzhajamo 90 minut, oblikujemo kroglice (težke okoli 70 g) in pokrito s krpo ponovno vzhajamo približno 1 uro.

  • V ponvi segrejemo za prst olja za cvrtje (1/3 višine vzhajane kroglice). Vzhajane kroglice v olje polagamo z vzhajano stranjo navzdol. Znižamo temperaturi in pokrito pečemo približno 3 minute (olje naj ne bo prevroče), nato krof obrnemo in nepokrito pečemo še nekaj minut.

  • Ohlajene napolnimo z marmelado in posujemo z mletim sladkorjem.

Nasveti:

  • Za brezglutenske krofe nikoli ne uporabljamo mleka in masla, temveč radensko in olje, saj sicer pridejo preveč zbiti.

  • Radensko dodajamo postopoma, da dobimo lepo voljno testo.

  • Psyllium iz testa posrka vodo in ohranja svežino.

  • Namesto vinskega kamna lahko uporabimo pecilni prašek, vendar ga dodamo manj.

  • Olje za cvrtje segrejemo na približno 145 stopinj.

  • Ko v olje dodamo krofe, temperaturo znižamo.

  • Krofe polnimo, ko jih lahko primemo v roke.

  • Namesto marmelade lahko krofe polnimo z vanilijevo kremo (recept najdete tukaj).

  • Namesto, da jih posujemo z mletim sladkorjem, lahko krofe pomočimo v stopljeno čokolado.

Izdelki iz recepta

Vsi izdelki